söndag 15 december 2013

Julbrev till vänkretsen


Julbrev i december 2013 till Bokcaféets Vänkrets


Kära vänner!

Här kommer en hälsning och lite information från Österlens Bokcafé inför den instundande julen och det kommande året.

Vi kan se tillbaka på ett fint år med många besök, inte minst i samband med författarframträdandena under vårens Litteraturrunda och vid sommarens olika programkvällar. Också vårt sista evenemang med kvällsöppet under Österlen lyser i början av november blev välbesökt och uppskattat: ljusgirlanger tindrade, eldkorgar flammade och kaffe och indiskt chai spred ljuvliga dofter.

Föreningen Bokcaféets Vänkrets har nu drygt 120 medlemmar. Medlemskap ger rabatterat inträde till olika arrangemang och vinsten går till författararvoden etc. De som inte redan är medlemmar kan bli det genom att betala in 100 kronor på bankgiro 186-4990. Gamla medlemmar kan betala nästa årsavgift; ange medlemsnummer.


Nu får böckerna och Bokcaféet vila sig över vintern.

Vi öppnar tillfälligt under Konstrundan 18–27 april. Då inviger vi också Bokcaféets konstgalleri i det nyrenoverade svinstallet. Vernissage på långfredagen.
Nästa öppethållande blir sedan den 11–12 maj med spännande författarmöten som del av Författarcentrum Syds Litteraturrunda.
I juli slår vi upp portarna för sommarsäsongen, fyller hyllorna med böcker, ställer fram nybakta bullar och nybryggt kaffe och bjuder in till kvällsprogram i litteraturens, konstens och musikens tecken.
Mer information om program, öppettider, medverkande författare och utställare kommer så småningom på Facebook och bloggen och med epost.

I höstas kom min nya bok, ”Lilla Lis långa resa”, en spännande berättelse för barn och vuxna om strapatsrika vandringar och mystiska möten i okända djungler och öknar. Beställ från Bokförlaget Ganesha (se nedan) eller från de vanliga nätbokhandlarna.

Ni följer väl Bokcaféets adventskalender på Facebook. Varje dag presenteras en ny (eller rättare sagt gammal) reseboksklassiker med omslagsbild och citat ur texten. Man behöver inte vara Fb-medlem för att gå in och titta.

Tack för året som gått. God jul! Varmt välkomna till Bokcaféet nästa år!

TomasInga kommentarer:

Skicka en kommentar