torsdag 27 mars 2014

Österlens Bokcafé öppnar konstgalleri


Österlens Bokcafé, välkänt antikvariat och fikaställe mellan Rörum och Kivik, öppnar nu också konstgalleri. Det gamla svinstallet har renoverats under vintern och lagom till påskens konstrunda invigs galleriet med en omfattande och spännande utställning.

Eva Maria Persson, arkitekt med mångårig förankring på Österlen, har tidigare ställt ut i Stockholm. Nu visar hon ett stort antal oljemålningar från senare år. Mest är det landskap och ögonblicksbilder från Österlen, färgstarka och realistiska, ibland också med lite mystifierande inslag.

– Jag vill att mina bilder ska väcka känslor och frågor hos betraktaren, säger Eva Maria. Jag hoppas att de kan fungera som inspiration och ge energiinjektioner.

Eva Maria Persson har bland annat varit samhällsbyggnadschef i Simrishamn. Hon har också ritat Stenshuvuds Naturum. Numera är hon verksam som stadsarkitekt i Nacka.

Vernissage och invigning av galleriet sker på skärtorsdag klockan 14.

Bokcaféet och galleriet har öppet under påsken varje dag klockan 13–16. I bokcaféet blir det som vanligt försäljning av nya och gamla böcker och servering av kaffe och bullar.

Varmt välkomna!

Tomas Löfström


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar