lördag 21 januari 2017

Vi minns Tomas Löfström

Tomas Löfström har under de senaste åren delat med sig av sina tankar på den här bloggen. Vi har fått läsa rapporter från Österlens Bokcafés sommarprogram, funderingar kring konst och litteratur, berättelser från resor, och mycket mer.

Tomas, född i Lund 1948, var författare, kulturskribent och reseskildrare. Han skrev sin första roman Liftare 1971, baserad på resor i Europa och Nordafrika. Sedan dess har Löfström gett ut flera reseskildringar från såväl världen som Österlen, skönlitterära verk och krönikor där han ofta framhållit reseskildringens betydelse som litterär genre. Vidare var han engagerad i det svensk-indiska översättningsprojektet Indiska Biblioteket. Hans sista bok Överbrygga kom ut 2015, kort innan hans bortgång i början av 2016. 

Vi minns Tomas Löfström och hyllar honom med en novelltävling under våren 2017. Tävlingen organiseras av Österlens Bokcafé och deadline är 28 april. Mer information om detta finner ni på facebook.
 


"Gränserna finns inte i landskapet, det är skillnaderna som gör världen vacker, om det finns en gräns måste den överskridas."

Tomas Löfström
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar