måndag 17 december 2012

Julhälsning från bokcaféet
Kära vänner!
Jag är bara alltför medveten om att jag varit förfärligt dålig på att hålla er uppdaterade under hösten. Ska jag skylla på något är det väl att jag haft en del om och kring mig med anledning av min bok Den siste resenären, alltifrån Bokens Dag i Skillinge via Bokmässan i Göteborg till bokprat/utställningar i Helsingborg (Röda Kvarn och Stadsbiblioteket), ABF Stockholm och Simrishamn. En hel del recensioner har influtit, genomgående mycket positiva, om vilket emellanåt meddelats omvärlden via e-post och Facebook.
Som ni säkert noterat har bokcaféet gått i vinteride. Det vaknar upp igen tidigast i slutet av mars till påsken/konstrundan, med reservation för klimatläget. Är det för kallt kan vi inte värma upp lokalen. Men verkar det bli bra slår vi upp portarna då för böcker, kaffe, kakor och givetvis konst!
Sista helgen i april är det dags för Litteraturrundan, en nyskapad tradition i Författarcentrum-Syds regi med författarmöten, öppet hus, uppläsningar och andra arrangemang i den skånska bokens tecken. Österlens Bokcafé deltar förstås i projektet och blir en viktig mötesplats för bokläsare och författare i vår del av Skåne. Markera den 27-28 april i kalendern.
Under sommaren 2013 planeras en rad spännande kulturkvällar i bokcaféet. I samarbete med ABF Ystad-Österlen kommer vi att arrangera författarframträdanden, konserter och konstutställningar. Vi hoppas också kunna ha bar med vin/öl för vänkretsens medlemmar. Vi återkommer med detaljer.
Den 8 januari presenteras Den siste resenären i TV-programmet En bok, en författare i Kunskapskanalen. John Chrispinson samtalar med mig om boken och dess huvudperson, reseskildraren Torgny Sommelius. Missa inte det!

Varmt tack för besök och kontakter under året! Välkomna till bokcaféet 2013!

God Jul och Gott Nytt År!


Tomas / Österlens BokcaféBilden: Jean-Honoré Fragonard: ”La Liseuse” (”Läsande flicka”), ca 1776.
National Gallery of Art, Washington DC, USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar