torsdag 29 augusti 2013

"FORTSÄTT! VI ÄLSKAR DETTA!"


Kära medlemmar i föreningen Bokcaféets Vänkrets och andra besökare, intressenter, bokläsare och kaffedrickare på Österlen!

Som ni säkert noterat har bokcaféet stängt för säsongen.

Det har varit en bra sommar, men antalet besökare under normala öppettider har varit mindre än förra året. Kanske på grund av det fantastiska vädret, kanske därför att folk valt att göra sina besök i samband med programkvällarna (som inte erbjöds i fjol). Evenemangen på onsdagskvällarna har varit lyckade och välbesökta, drygt 30 besökare vid flera kvällar och 40 som max (Tagoreaftonen). 


Föreningen Bokcaféets Vänkrets, bildad i början av sommaren i syfte att stödja bokcaféet och i synnerhet programverksamheten, har i skrivande stund 124 medlemmar! Ledamöter av styrelsen har föredömligt ställt upp med bullbak, kaffeservering, insläpp och annan assistans. Man kan fortfarande bli medlem i Vänkretsen genom inbetalning av 100 kronor på bankgiro 186-4990.

Vi hoppas att bokcaféet ska kunna hålla öppet i vid Äppelmarknaden i Kivik sista helgen i september och kanske också i samband med Österlen Lyser i november. Visst vore det mysigt med lite boksamvaro och fika och tända ljus och skymningskurande när höstmörkret sänker sig över trakten! Öppethållandet kommer att annonseras både på bloggen och på Facebook. Håll utkik!

Och oavsett hur det blir i höst kommer vi att öppna portarna i samband med Konstrundan 2014, det vill säga vid påsken framåt slutet av april. Då tänker vi oss också en konstutställning. Konstnärens namn är tills vidare hemiligt. Och kanske har vi hunnit göra i ordning det gamla svinstallet, som konstannex till bokcaféet! Vi hoppas på sol och värme!

Och sedan, 10–11 maj, är det dags för 2014 års version av Litteraturrundan, som blev en sådan succé i april i år, inte minst här i bokcaféet. Programmet är ännu långtifrån spikat men kanske kan man tänka sig både ett par av författarna från i fjor och några nya.

Sommarprogrammen i bokcaféet 2014 är om möjligt ännu mer ospikade. Det enda som är bestämt är att tonsättaren Gunnar Jansson kommer hit och att han ska ha Niklas Törnlund som gäst, vilket bestämdes vid sommarens sista evenemang då Niklas hade Gunnar som gäst. Jag hoppas få höra den där sommarvalsen igen!

Tack alltså för 2013, och välkomna till bokcaféet 2014!

Tills vi ses härnäst kan ni ta del av följande sammanställning av svaren på den enkät om bokcaféet som man kunde fylla i den 24 eller 31 juli i somras, eller dagarna där emellan. Intressanta uppgifter, bl a att så många är permanentboende på Österlen. Och de spontana lovorden tackar vi förstås alldeles särskilt för!


*


Enkät om Bokcaféet

Sammanställning av totalt 25 svarsblanketter lämnade i samband med onsdagsprogram 24 och 31 juli 2013. Blanketterna oftast inte fulständigt ifyllda.

1) Hur fick du information om Österlens Bokcafé?
Notis/artikel i YA 2, ÖsterlenMagasinet 4, Vad händer 0, Annan tidn 0
Affisch. Var? Simrishamns bibl 2
Facebook 2, Blogg 0
Vänner/bekanta 9
Skylten vid vägen 7
Jeas maillista 1

2) Hur fick du information om onsdagsprogrammen?
Notis/art YA 3, ÖM 4, Vad händer 0, Annan tidn 0
Affisch. Var? Simrish bibl 2
Facebook 3
Vänner/bekanta 8
Info i Bokcaféet 3 + vid Litteraturrundan 1
Bokcaféets vänkrets maillista 2, Jeas maillista 2

3) Vem är du?
Turist 1
Tillfällig sommargäst 3
Sommarboende på Österlen 4: sedan 1936, 50, 60, 82
Permanentboende på Österlen 14:
Bosatt i: Lund 4, Baskemölla 3, Vik 2, Ö Vemmerlöv, Vitaby, Örnahusen, Rydsgård, Bästekille backar, Ravlunda
Kvinnor: 9, ålder: 56, 58, 60, 60, 64, 65, 67, 70, 74
Män: 5, ålder: 53, 59, 64, 67, 77

4) Hur/var bör man informera om bokcaféet/verksamheen?
Fb, skylt, ÖM 2, YA, maillista 4, Vad händer, Internet, Anslagstavlor, Programblad på Buhres, Havängsboden etc, Bibl, Sjukhus, Coop, Ica, Små broschyrer att dela ut, SMS, affischer i affärer och bibliotek, mun till mun via vänner

5) Övriga kommentarer (12 svar)
Onsdagskvällarna har varit magiska. Tack!
Skulle mycket gärna se en fortsättning i aug-sept-okt med program liknande sommarens + intressanta föredrag, samtal mm.
Mysigt ställe.
Oerhört trevliga och intressanta arrangemang.
Tack för att ni (och stället) finns.
Väldigt trevligt!!
Mycket bra & trevligt arrangemang.
Jag sprider mina erfarenheter av mina besök. Tack!
Gott och trevligt!
Trevligt sätt att mötas på.
En fin upplevelse, lärorik och vacker Tagoreafton.
Fortsätt!! Vi älskar detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar